Meilė sportui prasidėjo nuo vaikystės. Dar būdamas mažas, jis prisimena, kaip pro langus per ąžuolyno medžius vis žiūrėdavo į valstybinį stadioną, kaip 10-12 metų spardė iš medžiagų pasidarytą futbolo kamuolį, o tėčio iš Londono parvežtą pirmąjį tikrą kamuolį palaikė futbolo, nors iš tiesų tai buvo tinklinio kamuolys. Kadenciją baigęs prezidentas mena, kaip 1939 metais Kaune buvo surengtas Europos vyrų krepšinio čempionatas ir Lietuvos krepšinio rinktinės iškovotą pergalę.

„Didžiavausi, kad turime geriausią krepšinio salę Europoje“, - dalijasi prisiminimais jis.

Žurnalisto Rimvydo Valatkos paklaustas apie savo asmenines pergales, V. Adamkus persikelia į 1948 metus, kai Niurnberge per Europos pavergtųjų tautų olimpiadą iškovojo du aukso ir du sidabro medalius atletikos sektoriuose.

V. Adamkus prisipažįsta, kad labai pasiilgo teniso ir plaukimo, taip pat su ilgesiu prisimena, kaip slidinėjo Alpėse. „Norėtųsi paslidinėti ir šiandien, bet daktarai sako „No, no“ (Ne, ne – angl.k.) – atsidusta jis. Sunkią ligą išgyvenantis prezidentas tikina, kad nepasiduos jai, kaip nepasiduodavo sporto varžybose.

Nepriklausomybės 25-mečio proga DELFI TV pristato projektą „Mano pergalės kelias“, kurio metu išgirsite apie 25 Lietuvos vėliavas ir jų savininkus.

Projekte atskleidžiamos asmeninės istorijos apie laisvų žmonių pasiekimus ir lietuvišką trispalvę. Projekto tikslas – parodyti, kad kiekviena Lietuvos vėliava yra skirtingo žmogaus istorija, talpinanti aistrą ir užsidegimą, vertus prisiminti darbus bei pasididžiavimo savo šalimi jausmą.

Vėliavų savininkus, aistringus savo srities profesionalus, kalbina ir istorijomis su jumis dalinasi Rimvydas Valatka.