Žurnalistui Rimvydui Valatkai pasidomėjus, kaip vertina, kai visuomenė smerkia žmones, kurie giriasi, J. Statkevičius atsakė ryžtingai:

„Aš nelabai jaudinuosi dėl tos visuomenės, man visuomenė valgyt neduoda, aš turiu užsidirbti pats, aš labai retai žiūriu į tą antrąją kompiuterio pusę. Tiems, kurie pirmi eina, visada pilamas visas š... ant galvos, o paskui jau visi daro tą patį ir tiktai tyli“.

Dizaineris tikino, kad niekada nesigiria tuščiai, o jei iš tiesų padaro kažką aukštos klasės ir apie ką svajojo, tai gali sau leisti tą ir pasakyti.

„Bet žinote – nemėgsta pas mus Lietuvoje, jeigu kažkam sekasi, ir tą mes turime pripažinti. Ir kuo labiau sekasi, tuo labiau nemėgsta. Tuo turėtų būti tylesnis, išvis nesimatyt, kuo labiau apsisnarglijęs, menininkas turi būti taukuotais plaukais... Tarybiniai laikai, čia mūsų ta biedna vaikystė. Jeigu jis su mašina, jeigu jis pasipuošęs, pasitempęs ir nesukritęs, jį dar visi trypia kojomis, o jis dar gerai atrodo, tai čia baisiausias dalykas. Suprantate, aš turėčiau jau seniai gulėti kur nors griovy apsivėmęs“, - vaizdingai nupasakojo „Mano pergalės kelias“ pašnekovas.

Dizaineris pabrėžė, kad jis yra kietas riešutėlis ir nepasiduos tikrai.

Nepriklausomybės 25-mečio proga DELFI TV pristato projektą „Mano pergalės kelias“, kurio metu išgirsite apie 25 Lietuvos vėliavas ir jų savininkus.

Projekte atskleidžiamos asmeninės istorijos apie laisvų žmonių pasiekimus ir lietuvišką trispalvę.

Projekto tikslas – parodyti, kad kiekviena Lietuvos vėliava yra skirtingo žmogaus istorija, talpinanti aistrą ir užsidegimą, vertus prisiminti darbus bei pasididžiavimo savo šalimi jausmą. Vėliavų savininkus, aistringus savo srities profesionalus, kalbina ir istorijomis su jumis dalinasi Rimvydas Valatka.