Į interviu su žurnalistu Rimvydu Valatka ji atsinešė savo „vėliavą“ - trispalve margintas užuolaidas, kurių vaidmuo labai simbolinis.

V. Povilionienė papasakojo, kad prieš gerus 35 metus šios užuolaidos papuošė jos namų langus Kaune ir anuomet žmonės, eidami pro šalį bailiai į jas dairydavosi. Per atsitiktinumą gavusi Lietuvos vėliavos spalvų medžiagos, V. Povilionienė jas davė savo a.a. tėčiui-siuvėjui, ir jau tą pačią dieną jos papuošė dainininkės namus.

„Jau tą patį vakarą kauniškiai man pradėjo nešti pinigus, kad kitą dieną nuvažiavusi į darbą Vilniuje ir jiems tokių nupirkčiau, bet jau buvo visos išpirktos, tai teko pinigus grąžinti. Ir tos pardavėjos nebebuvo. Bet užuolaidos iškabėjo labai sąžiningai ir tada, kai buvo sovietmetis, ir tada, kai jau buvome laisvi“, - pasakojo V. Povilionienė.

Nepriklausomybės 25-mečio proga DELFI TV pristato projektą „Mano pergalės kelias“, kurio metu išgirsite apie 25 Lietuvos vėliavas ir jų savininkus.

Projekte atskleidžiamos asmeninės istorijos apie laisvų žmonių pasiekimus ir lietuvišką trispalvę. Projekto tikslas – parodyti, kad kiekviena Lietuvos vėliava yra skirtingo žmogaus istorija, talpinanti aistrą ir užsidegimą, vertus prisiminti darbus bei pasididžiavimo savo šalimi jausmą.

Vėliavų savininkus, aistringus savo srities profesionalus, kalbina ir istorijomis su jumis dalinasi Rimvydas Valatka.