Mintis organizuoti tokius mokymus kilo reklamos mokyklos vadovams: ši mokykla turi tradiciją du kartus per metus organizuoti renginį, kurio metu padėtų kokiai nors visuomeninei organizacijai ar socialiai atsakingam projektui. „Pamatėme projektą su šia idėja ir pagalvojome, kad kažkam reikia prisidėti, kad tai įvyktų“, – pasakojo „The Atomic Garden“ vadovas Jordis Šatūnas.

Tikslas, kad mokytojas turi tapti prestižine profesija Lietuvoje iki 2020 metų, buvo viena iš atrinktų iniciatyvos „Idėja Lietuvai“ idėjų.

Prie „Creative Brief Contest“ projekto organizatorių prisijungusi edukologė Austėja Landsbergienė apgailestavo, kad šiandien dėl žemo mokytojo profesijos prestižo aplinkiniai jaunus žmones atbaido nuo tokio gyvenimo kelio pasirinkimo. „Mokytojai patys dažnai sako, tu tik nestok, tėvai sako, baik, tu gali geriau. Ką tai reiškia, tu gali geriau? Tai yra tarnystės, misionieriaus profesija, ir jei tu turi pašaukimą, tu ten fantastiškai atsiskleisi“, – kalbėjo ji.

A. Landsbergienės nuomone, kad situacija keistųsi, reikia keisti visuomenės nuostatas, nors tai padaryti yra sunkiausia. „Tokie dalykai kaip reklama, šnekėjimas apie tai, tų jaunų žmonių drąsinimas juos ir pritrauks“, – vylėsi ji.

Patys mokymų dalyviai tikisi tiek prisidėti prie šios idėjos įgyvendinimo, tiek pasisemti naujų žinių. „Visada ieškau progų, kaip galima atrakinti savo kūrybą kuo plačiau, kuo įdomiau, tad manau, kad šios keturios dienos turėtų išmokyti daug technikų, kaip galima savo protą priversti dirbti dar efektyviau: tiesiog tikiuosi įgyti patirties kūrybinėje srityje“, – kalbėjo kursų dalyvė Vytautė.