“Aš televiziją suprantu plačiau nei LNK ar TV3 kanalus. Televizija - tai kažkoks visiems vienu metu transliuojamas turinys. Svarbiausias dalykas čia yra bendrumas – net suradę ką nors Facebook ar YouTube mes mėgstame tuo pasidalinti tam, kad būtų bendrumo“.

Prodiuseris taip pat pabrėžė ir rutinos svarbą: „Psichologai sako, kad rutina ramina vaikus. Televizija taip pat ramina: aš vėl įsijungiu „Žinias“, aš vėl įsijungiu „Dviratį”, dar ką nors ir mano gyvenimui suteikia. To neduoda ir to tos funkcijos niekada neatliks tie dalykai kuriems tu turi skirti sąmoningo dėmesio: juos susirasti, jais domėtis.”

L. Šeškus taip pat prognozavo, kad pasipiktinimo televizijos programomis kils vis mažiau, nes televizijos tampa vis labiau nišinės.

„Pagrindinis didžiosios senosios televizijos tikslas buvo pataikyti į bendrą taikinį. Galvojama net priešingai: televizija negali pernelyg stipriai patikti. Ji turi neerzinti. Jei tai per daug patinka matematikos profesoriui ar vaikams – problema. Jei tai pernelyg patinka paauglėm mergaitėms – vyresni vyrai to nežiūrės. Kurti turinį menininkams sau leisti gali mokesčių mokėtojų pinigais išlaikoma „LRT Kultūra“, bet komercinis produktas niekuomet toks nebus. Jis turi būti pakenčiamas visiems“.

Neseniai savo prodiuserinės kompanijos „TV Play“ sukurtą laidą „Supermiestas“ tarptautinei prodiuserių kompanijai „MGM“ pardavęs prodiuseris sako, kad Lietuvoje televizijos profesionalumo lygis per pastaruosius dvidešimtį metų nepaprastai išaugo.

„Niekas nėra to skaičiavęs, bet esu 95 procentais tikras, kad Lietuva turi daugiausiai televizijos kanalų vienam žmogui. Greičiausiai taip atsitiko dėl keisto lietuvių skonio: mes niekada nežiūrėdavome nei užsienio filmų, nei serialų geriausiu laiku. Skirtingai nei visos kaimyninės šalys. Ir jeigu kitų šalių televizijos stengdavosi nusipirkti kuo geresnį amerikietišką serialą, tai lietuviai privalėjo gaminti daugiau ir daugiau autorinės produkcijos. Jeigu Lietuvoje nori būti pirmas kanalas - turi būti visiškai autorinis. , jeigu antras irgi”.

Ką Laurynas Šeškus mano apie lietuviškas žvaigždes, Andriaus Tapino „Laisvės televiziją“, kaip jam pavyko sužavėti vieną didžiausių pasaulio televizinių kompanijų ir nufilmuoti daugiau 100 šalyje per „Discovery“ rodytą serialą – žiūrėkite ilgų pokalbių laidoje „Įspėjantis pranešimas“.