Ketvirto lietuvio NBA lygos istorijoje karjera – apgaubta mitų ir legendų. Kaip jis, jaunas vaikinas iš Kauno „Atleto“, staiga atsidūrė Mineapolyje? Kodėl ten taip ir nesužaidė nė vieno oficialaus mačo? Kokios buvo finansinės V. Praškevičiaus sutarties NBA sąlygos? Ar tiesa, kad jis su „Wolves“ sukirto rankomis ir antrą sezoną? O gal čia įsivėlė kažkokia klaida ir Virgis apskritai net nefigūravo toje komandoje?

Ne mažesnę intrigą kelia ir tai, kas gi nutiko prieš pat Atlantos olimpiadą, kai V. Praškevičius turėjo garantuotą vietą Lietuvos rinktinės dvyliktuke, tačiau paskutinę akimirką mistinėmis aplinkybėmis buvo pašalintas iš jos sudėties. Tuomet tik 11 krepšininkų į žaidynes vežęsis Vladas Garastas galiausiai pats užsikabino likusį, dvyliktą, bronzos medalį, kuris, pagal viską, turėjo priklausyti vienam jo netikėtai atkabintam auklėtiniui.

Pats Virginijus, būdamas gana uždaro būdo, net ir prabėgus porai dešimčių metų, nepuola skambinti žurnalistams, visko aiškinti ir pateikinėti savo įvykių versijų. Visgi DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“ jis praskleidė savo paslaptingos karjeros tiek už Atlanto, tiek ir Lietuvos rinktinėje šydą.