Žiniasklaidoje pasirodė įvairūs vertinimai: vieni kalbėjo, kad gyvūnai galėjo nugaišti dėl natūralių priežasčių, kiti kaltino žvejus verslininkus, esą ruoniai minta ta pačia žuvimi, kurią gaudo žvejai. O žvejai nelinkę savo grobiu dalintis su šiais vandens gyvūnais.

Vaizdo reportaže kalbintas Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas priminė, kad negyvų ruonių Baltijos jūros pakrantėje buvo rasta ir anksčiau. „Tyrimas vyksta, tačiau rezultatai, bent jau kol kas, nedžiugina“, – sakė V. Marozas.

Lietuvos jūrų muziejaus Jūrų žinduolių ir paukščių skyriaus vedėjas Arūnas Grušas žiniasklaidai yra sakęs, kad yra įsitikinęs, jog dėl žūties kaltas žmogus, konkrečiai – žvejai. V. Marozas sutiko su tuo, kad tai galėtų būti žvejų verslininkų darbas, tačiau, kol nėra akivaizdžių įrodymų, nieko kaltinti negalįs.

Žvejų ir žuvies perdirbėjų asociacijos „Baltijos žvejas“ pirmininkas Algirdas Aušra piktinosi mestais kaltinimais žvejams ir skundėsi, kad įvairios institucijos rūpinasi tik gyvūnijos interesais, pamiršdamos žvejus, o ruoniai esą šiems pridaro nemažai rūpesčių.