Kaip sako sodo edukologas Tadas Bujanauskas, įvairiausi vaikų klausimai jam jau įprasti. Labiau specialistą pralinksmina išradingi vaikų atsakymai į jo klausimus ir įvairiausi pasiūlymai bei pasvarstymai.

Pavyzdžiui, pasakoja T. Bujanauskas, vaikai klausia, ar didelės kupranugarių blakstienos yra reikalingos tam, kad šie nuo akių nuvytų aplink skraidančius vabzdžius.

Taip pat, pasak edukologo, vaikai labai nustemba pamatę ant nugarų atsigulusius ir ant smėlio besivoliojančius stumbrus. Dar labiau vaikai nustemba išgirdę, jog stumbrai taip prausiasi.

T. Bujanauskas prasitaria, jog dažnai vaikų paklausia, ką šie mano, ar yra gamtai naudingų ir žalingų gyvūnų? Šio klausimo jis paklausė ir šįkart. Ką atsakė vaikai? Kviečiame pamatyti vaizdo reportaže.

Anot zoologijos sodo, tokių edukacinių užsiėmimų tikslas – supažindinti visuomenę su pasaulio ir Lietuvos gyvūnijos įvairove, su nykstančiomis rūšimis ir nykimą sąlygojančiais veiksniais, skatinti sąmoningumą ir atsakomybę už biologinės įvairovės išsaugojimą, ugdyti emocinius ryšius su gyvūnais.