Lietuvos zoologijos sodo edukologė Violeta Lazarevičienė pasakoja, kad zoologijos sodo atidarymo dieną ekspozicijoje buvo galima suskaičiuoti tik 40 eksponatų, o didžiąją jos dalį sudarė Lietuvos faunos atstovai. Per metus zoologijos sodas pasipildė iki 150 eksponatų. Ypatingai Kauno zoologijos sodui padėjo Varšuvos zoologijos sodas, kuris padovanojo net kelias rūšis retų egzotiškų gyvūnų.

Šiandien, anot sodo atstovų, čia pamatysite didžiausią šalyje egzotinių gyvūnų ekspoziciją, kurią sudaro daugiau nei 2100 gyvūnų.

Lietuvos zoologijos sodo vyriausiasis biologas Benas Arūnas Noreikis sako, kad visuomenė dažnai klaidingai įsivaizduoja, kaip gyvūnai patenka į zoologijos sodus. Anot specialisto, kiekviena gyvūnų rūšis visoje Europos Sąjungoje turi tik už ją atsakingą koordinatorių, kuris ir įvertina, ar zoologijos sodas galės tinkamai pasirūpinti ir sudaryti reikiamas sąlygas norimam eksponuoti gyvūnui.

Benas Arūnas Noreikis taip pat pasakoja, kad Lietuvos zoologijos sode ne tik laikomos, reprezentuojamos, tačiau ir veisiamos saugomos retosios rūšys. Šiuo metu sodo darbuotojai kartu su partneriais veisia ir į gamtą paleidžia 5 Lietuvoje nykstančias gyvūnų rūšis. Sodas prisideda gausinant balinių vėžlių, raudonpilvių kūmučių, niūriaspalvio auksavabalio, lūšių ir apuokų populiacijas.

Kaip gyvūnai patenka į zoologijos sodą, kokie pagrindiniai zoologijos sodo tikslai ir uždaviniai bei kokius gyvūnus norėtų eksponuoti Lietuvos zoologijos sodas, žiūrėkite vaizdo reportaže.