Lukas, prisijungęs prie DELFI ir LKL projekto, skirto sveikos gyvensenos, aktyvaus laisvalaikio ir sporto gerbėjams, pažadėjo savo pavydžiu įrodyti, kad pasikeisti gali net tie, iš kurių niekas to nesitiki. Pirmosios treniruotės jam nelengvos – prieš pradedant sportuoti bazinio testo metu svarstyklės neatlaikė jo svorio, tad jis iki šiol tiksliai nežino kiek sveria, bet šis skaičius viršija 140 kilogramų. Jo tikslas – sulieknėti iki maždaug 100 kilogramų.

Lukas griežtai laikosi jam sudaryto mitybos plano, pradžiai bent du kartus per savaitę lankosi sporto ir laisvalaikio klube šeimai „GOODLIFE”, kur sportuoja prižiūrimas profesionalių trenerių. Tačiau pirmosios treniruotės tampa iššūkiu tiek jam, tiek treneriams. „Tikrai nesitikėjau, kad šiek tiek padirbėjus ant kilimėlio Luko pulsas gali šitiek užkilti”, - sako trenerė Toma Kreivėnaitė, liepusi Lukui sutrumpinti planuotą treniruotę.

Kodėl taip atsitiko? „Manau, elementarus dalykas – neteisingai kvėpavau, kai buvo sunku, sulaikydavau kvapą, todėl greitai pradėjo tvinksėti galvoje. Bet pasimokiau ir judėsiu toliau – motyvacija ir noras sportuoti niekur nedingo”, - sako Lukas.