A. Juškevičius tiksint paskutinėms atakai skirto laiko sekundėms išprovokavo vokiečio Maodo Lo pražangą, tačiau vis tiek akrobatiniu stiliumi sugebėjo paleisti kamuolį, kuris po akimirkos nuo lentos įskriejo į krepšį. Išvydęs taiklų metimą Mantas Kalnietis griebėsi už galvos, o Dainius Adomaitis ironiškai šyptelėjo.

A. Juškevičiaus žaidimas nustebino ne tik varžovus, sirgalius ar žurnalistus, bet ir patį D. Adomaitį bei visą trenerių štabą.

„Kaip rūbinėje pasakiau – ambicingi žmonės įrodo, kad tu esi neteisus. Jeigu Adas man taip nori įrodyti, kad aš buvau neteisus, tai jis man įrodė. Šaunuolis, tik galiu pagirti“, – po pergalės prieš Italiją savo auklėtiniui nusilenkė rinktinės vairininkas.

Tačiau visgi, kaip jam pavyko Tel Avive pataikyti tiek daug už galvos griebtis privertusių metų? Galbūt prie stebuklų prisidėjo tai, kad lietuviai žaidė ant Šventos žemės?

„Čia kažkokie sėkmės ženklai, gal jie kažką reiškia daugiau? Galbūt jie mums padės eiti toli čempionate?“, – retoriškai klausė A. Juškevičius.