„Buvo aštrus reidas, kurio ir norėjome, tik truputį ne iki galo įgyvendintas“, – paskutinį rungtynių epizodą komentavo D. Adomaitis, laukęs M. Kalniečio prasiveržimo pro priešingą pusę.

Krepšinis.lt paklaustas, ar jaučiasi per pirmą savo vasarą Lietuvos rinktinėje kartu su visu trenerių štabu maksimaliai parengęs komandą Europos čempionatui, D. Adomaitis purtė galvą ir graužėsi dėl Luko Lekavičiaus netekties.

„Galėčiau įvertinti, jei Lukas būtų su mumis. Dabar vėl reikia perstumdyti žaidėjus, vėl keisti rotaciją. Kad ir kaip nesinorėtų, ieškojimų bus ir čempionatui prasidėjus. Ir mes, treneriai, ir žaidėjai turėsime labai greitai pasitaikyti“, – dėl iškilusio nenumatyto galvos skausmo nuogąstavo specialistas.

Jo minėti ieškojimai prasidėjo jau dvikovoje su ispanais – Marius Grigonis neatsitiktinai ėmėsi pavaduoti M. Kalnietį organizuojant ekipos atakas. Pasak D. Adomaičio, Ado Juškevičiaus galimybės jam jau žinomos, o šįkart norėjosi daugiau išbandyti kito gynėjo sugebėjimus įžaisti kamuolį. Jie trenerio nepradžiugino.

„Nelabai patiko. Tik momentais pirmoje pusėje, o po to pasipylė klaidos. Bet, žinoma, ne vieno Mariaus“, – sakė D. Adomaitis.