Lilio regione gyvena daugiau nei milijonas žmonių. 2012 metais Vilnev d‘Aske ėmė veikti daugiafunkcinis Pierre Mauroy stadionas (vos už 6 kilometrų nuo Lilio miesto) – toks jausmas, kad nuo tada miestas ir jo apylinkės įgavo antrąjį kvėpavimą.

Pasižiūrėjus į vietos gyventojus, kurie net neslepia džiugaus laukimo, tampa akivaizdu – futbolas ir čia nepalieka abejingų.

„Deja, bilietų gauti nepavyko. Nepaisant to, laukia šaunus vakarėlis. Galbūt futbolą stebėsiu fanų zonoje, gal su draugais prie televizoriaus. Labai džiaugiuosi, kad futbolo šventė vyks ir pas mus, Lilyje“, - pasakojo 38 metų Lilio gyventojas pradinės mokyklos mokytojas Michaelis Malacrino.

Skelbiama, kad Pierre Mauroy stadione vyks šešios rungtynės.

Grupių etape birželio 12 dieną numatyta Vokietijos ir Ukrainos rinktinių dvikova. Birželio 15 dieną jėgas aikštėje išbandys Rusija ir Slovakija.

Čempionato šeimininkai prancūzai birželio 19 dieną susitiks su šveicarais, o dar po trijų dienų santykius ant žolės aiškinsis Airijos ir Italijos rinktinės.

Lilyje vyks ir dvi tolimesnės rungtynės: birželio 26 dieną laukia aštuntfinalio varžybos, o liepos 1-ąją – ketvirtfinalis.