Hedonistiniu vietinių gyvenimo būdu garsėjantis Paryžius, kurio gyventojai, atrodo, neveikia daugiau nieko tik atvirose išpuoselėtose terasose tingiai geria kavą ar vyną, užsikąsdami prancūzišku batonu su sūriu ar kumpiu, tikisi, kad futbolas padės susigrąžinti terorizmo išgąsdintus turistus. Per teroristinius islamistų surengtus išpuolius Prancūzijos sostinėje praėjusių metų lapkritį žuvo 130 žmonių.

Europos futbolo čempionato, kuris vyks nuo birželio 10 iki liepos 10-osios, metu Paryžiaus gatvėse vietinių ir svečių saugumu rūpinsis daugiau nei 90 tūkst. policijos pareigūnų, karių ir privačių apsaugos tarnybų darbuotojų.

Prancūzijos valdžia priėmė sprendimą nepaprastosios padėties režimą pratęsti ir čempionato metu, tačiau šalies prezidentas Francois Hollande‘as nusprendęs neatsisakyti sirgalių zonų idėjos, o tai reiškia, kad tiems, kuriems nenusišypsojo laimė gauti bilietų į rungtynes, galės jas stebėti specialiai tam skirtose vietose. Spėjama, kad tokiose zonose futbolą švęs net kelios dešimtys tūkstančių sirgalių.

Didžiausia tokia sirgalių zona futbolo gerbėjų lauks prie Eiffelio bokšto.

Paryžius – vienas iš seniausią ir turtingiausią istoriją turinčių Prancūzijos miestų. Jis įkurtas dar III amžiuje prieš Kristų. Tada jis buvo žinomas Lutetia vardu ir gyvenamas galų genties Parisi.

Miestas nuo pat pirmų akimirkų pakeri žavinga architektūra, plačiais bulvarais, siauromis senamiesčio gatvelėmis, meno galerijomis, kavinėmis ir restoranais. Triumfo arkos, Šventosios Širdies bazilikos, Dievo Motinos katedros ir Eiffelio bokšto nereikia nė priminti.

Iš viso Paryžiuje bus sužaista 12 rungtynių, įskaitant čempionato pirmąsias ir paskutiniąsias. Futbolas karaliaus dvejuose Prancūzijos sostinės stadionuose – „Stade de France“ ir „Parc des Princes“.