Rožinio miesto vardą dėl šios švelnios spalvos statinių mūro gavusi Tulūza ruošiasi kelioms 2016 metų Europos futbolo čempionato rungtynėms, kurios vyks pačiame miesto širdyje esančios salelės viduryje pastatytame stadione.
Skelbiama, kad Tulūzoje žais tokių Europos šalių kaip Švedijos, Ispanijos, Rusijos, Italijos, Čekijos ir Velso vienuolikės.

2016 metų Europos futbolo čempionato ambasadorius Tulūzoje buvęs rinktinės vartininkas Fabienas Barthe, kuris prisidėjo prie prancūzų pergalės 2000 metų Europos čempionate, sako, kad šiais metais stebėti varžybas bus labai įdomu.

„Man Europos čempionatas tikrai svarbi ir ypatinga šventė. Visos jame žaidžiančios rinktinės pačio aukščiausio lygio, tad rungtynės bus didingos. Įdomios. Nėra vieno konkretaus susitikimo, kurio ypač laukčiau. Na, nebent tos vienerios aštuntfinalio rungtynės, nes jos lemiamos. Kaip ten bebūtų, žais tik geriausios komandos ir žais geriausias rungtynes. Mums tikrai labai pasisekė – kokios komandos: Italija, Ispanija, Švedija, Rusija, Velsas. Mano asmenine nuomone, laimėti Europos čempionatą žymiai sunkiai nei FIFA Pasaulio čempionatą“, - sakė buvęs Prancūzijos rinktinės vartininkas ir čempionato ambasadorius Tulūzoje Fabienas Barthezas.

Prancūzijos rožiniu miestu dėl tokios spalvos terakotinių plytų pastatų praminta Tulūza ne kartą buvo pripažinta miestu, kur norėtų gyventi dauguma prancūzų.

Miesto metas Jeanas Lucas Moudencas sako, kad Tulūzos gyventojai pasirengę dalintis miesto kultūra su savo komandų palaikyti atvykstančiais futbolo sirgaliais ir žada jiems šiltą priėmimą.