Pagal pratybų legendą, į Lietuvą įvažiavusiu traukiniu vyksta užsienio valstybės karių grupė, kurioje yra Lietuvos teisėsaugos ieškomų asmenų. Per patikrą sustojusiame traukinyje kyla neramumai – kai kurie keleiviai ima elgtis agresyviai, provokuoja pareigūnus ir nevykdo jų teisėtų reikalavimų. Galiausiai imituoto incidento metu dalis užsieniečių savavališkai išlipa iš vagono ir sprunka į Lietuvos gilumą. Juos ima persekioti pasieniečių sraigtasparnis.

Pasieniečių ir kitų tarnybų užduotis – šiems asmenims neleisti vykti tranzitu per Lietuvos teritoriją. Pasak pareigūnų, tokios pratybos vykdomos nuolatos, ir neatsitiktinai tam skiriamas didelis dėmesys. Kas nutiktų ir kaip pareigūnai elgtųsi, jeigu tranzitinis traukinys Lietuvos teritorijoje imtų ir sustotų arba neįprastai sulėtintų greitį.

Tam pasitelkiamas specialus įrenginys bei moderni stebėjimo programa, veikianti per mobilųjį ryšį. Pasieniečiai sako, kad traukinio sulėtėjimo atvejų pasitaiko, tačiau tai dažniausiai įvyksta dėl geležinkelių remonto darbų.