Jaunimo iniciatyvos „Nemayta...“ žurnalistėms šįkart teko ypatingas uždavinys – parodyti, kokius netikėtus potyrius gali pasiūlyti vienas didžiausių ir svarbiausių Lietuvos miestų Klaipėda. Uostamiestis – tai tikras atrakcionų parkas tiek kūnui, tiek sielai. Proga tuo įsitikinti turėjo projekto svečiai - neregių pora iš Vilniaus.

Andžėjus Ravanas ir jo gyvenimo draugė Vaida Bandzaitė rytą pradėjo Smiltynės jachtklubo viešbutyje, kur juos nustebino itin spalvinga pajūrio garsų paletė. Prie pusryčių stalo svečiai iš sostinės gavo kvietimą sudalyvauti paskutinį rugpjūčio šeštadienį vyksiančioje regatoje vaikų globos namams paremti, o jaunosios žurnalistės sužinojo, kokiu būdu neregiai pasidaro asmenukes.

Smiltynėje visos filmavimo grupės laukė ir paslaptingos apeigos. Muzikos terapijos ir meditacijų studijos „Dabartis“ įkūrėjas Linas Švirinas atvėrė duris į Smiltynės Karaliją bei pamokė, kaip afrikietiškų būgnų garsais praskaidrinti dangų, o taip pat ir savo protą.

Priminsime, kad Andžėjus yra DELFI projekto „Herojai tarp mūsų“ laureatas, apdovanojimą iš Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų jis gavo už tai, kad nepaisydamas savo negalios sugebėjo tapti Tarptautinių mokymų centro „Dialogas tamsoje“ instruktoriumi ir padeda tobulėti regintiems.

O Klaipėdoje Andžėjaus ir Vaidos toliau laukė itin artimas kontaktas su delfinais, bet apie tai jau kitoje projekto „Nematyta...“ laidoje.