11 žurnalistikos studentų pristato savo gimtuosius Lietuvos miestus ir siekia išsiaiškinti, kuris gi iš jų europietiškiausias. O pažvelgti šiek tiek giliau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio jiems padeda neregintys svečiai. Užduotis atskleisti „Nematytą Panevėžį“ teko antrakursėms Marijai ir Margaritai, o miesto viešnia – žurnalistės profesiją jau išbandžiusi Irma. Pažvelgti į Panevėžį be išankstinių nusistatymų padės ir europietiškiausiu panevėžiečiu tituluojamas Arnoldas Pranckevičius, dirbęs net paties Europos Parlamento pirmininko patarėju išorės politikos klausimais.

Tvarus ekonomikos augimas – vienas pagrindinių Europos Parlamento iškeltų tikslų. Visame pasaulyje trūksta gamtos išteklių, todėl Briuselis numatė daugybę įvairių politikos priemonių ir iniciatyvų, kuriomis siekiama užtikrinti tvarų vartojimą ir gamybą. Turbūt retas iš mūsų susimąstome, kad turgavietės, kuriose prekiaujama ne tik maisto produktais, bet ir naudotais daiktais, prisideda prie šių tikslų įgyvendinimo. Mat pirkdami iš antrų rankų ilginame daikto tarnavimo laiką ir šitaip tausojame išteklius.

Sekmadienį į bažnyčią, šeštadienį – į automobilių turgų. Atvirai apie panevėžietišką gyvenimo būdą, kuris padeda tausoti gamtą ir suartina žmones.