Ką įdomaus šiame regione galima pamatyti ir pajusti domėjosi Delfi.lt iniciatyvos, kūrybinių dirbtuvių jauniems žurnalistams, dalyviai. Studentų užduotis – atskleisti, kaip jų gimtąsias vietas keičia Europos Sąjungos ir Europos Parlamento vykdomos iniciatyvos ir kuo šios vietos galėtų sudominti regiono svečius bei vietos gyventojus.

Ypatingo studentų kūrybiškumo pareikalavo dar vienas projekto akcentas. Studentai ekskursiją vedė ne vieni. Juos lydėjo akla viešnia Vaida iš tarptautinių mokymų centro „Dialogas tamsoje“. Idėja į projektą pakviesti akluosius svečius gimė iš troškimo pamatyti įvairių Lietuvos regionų grožį kitaip – jausmais, jutimais, pažinti vietas iš žmonių pasakojimų bei įsitikinti, ar lankomiausi objektai pritaikyti neįgaliųjų reikmėms.

Naujų įspūdžių kupinos dienos akcentu tapo ekstremali pramoga – nuotykių parke „UNO Park“ Vaidos išbandytas skrydis per Nerį. Projekto viešnia džiaugėsi, ore praleistos sekundės jai įrodė, kad nieko nėra neįmanomo. Be to, džiugino ir tai, kad parko infrastruktūra puikiai pritaikyta negalią turintiems žmonėms.

Projektas „Nematyta“ vienija 11 žurnalistikos studentų iš visos Lietuvos ir visą Delfi.tv komandą. Po portalo Delfi.lt stogu įsikūrusių kūrybinių dirbtuvių tikslas – atskleisti įvairių Lietuvos regionų grožį ir parodyti, kaip šias vietas keičia ES ir EP vykdoma politika.