„Mes norime atitikti kažkokius standartus, galvojame, kad jeigu tikrai pradėsime daryti tai, ką norime, mums reikės pradėti daryti didžiulius pokyčius. Galvojame, kad mums nepasiseks, susfeilinsime, būsim nesėkmingi, nefaini. Tiesiog žmonės bijo įsivardinti, ko jie iš tikrųjų nori, nes tada, kai įvardini, reikia išdrįsti pradėti daryti“, – sakė veiklos ir karjeros trenerė.

G. Vaitiekūnaitė galvoja, kad kiekvienas žmogus pribręsta pokyčiams savu laiku ir savo vietoje, o vis bijantiems, bet jau pribrendusiems kažką keisti, siūlo galvoti apie pasekmes, kurios nutiks, jei taip ir neišdrįsite.

„Kai neišdrįstam, nepadarom, neišnešame savęs iš kažkur, kur mums gali skaudėti, tarp kitko, labai trumpai, kaip nukritus nuo dviračio, atsikeli, nusivalai smėlį ir važiuoji toliau. Tai reikia žinoti, kad jeigu neišdrįsiu, būsiu nepatenkintas savimi, turėsiu nuobodų gyvenimą, tokį, kokio nenoriu, turėsiu dar didesnį nepasitikėjimą savimi, tiesiog eisiu žemyn. Tas žingsnis, nors ir labai mažas, gali suteikti galimybę išeiti iš tos situacijos, kur atrodo nėra išeities“, – pasakojo G. Vaitiekūnaitė.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valanda su Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.