Pašnekovas neabejotinai tapo neatsikiriamu įmonės veidu ir ambasadoriumi socialiniuose tinkluose. „Žmonėms neįdomu bendrauti su logotipais, jiems įdomiau bendrauti su žmonėmis“, – tokį sprendimą anksčiau yra aiškinęs jis.

Šiuo metu A. Baranauskas socialiniame tinkle „Facebook“ turi 6,2 tūkst., „LinkedIn“ – daugiau nei 5000, „Instagram“ – beveik 1tūkst. sekėjų.

Paklaustas, ar aktyvus dalyvavimas, rašymas į socialinius tinklus, nuomonės išsakymas įvariomis komunikacijos ir kitomis temomis bei klausimais jam padeda geriau atlikti savo darbą įmonėje, A. Baranauskas atsakė, jog iš dalies į tai žiūri kaip į saviraišką, iš dalies kaip į mokymąsi. Pasak pašnekovo, rašymas skatina mąstymą, o logiškai sudėlioti mintis į trumpą rašinį sugeba nedaugelis žmonių.

„Atsimenu, kai atsirado „Facebook“, labai nenorėjau ten rašyti, dėti kažką, ar, apskritai, ten registruotis. Galvojau, ką aš ten veiksiu. Ir užtruko, kol sugalvojau, ką aš su juo ir kitais socialiniais tinklais noriu daryti. Kaip komunikacijos specialistas turiu su jais dirbti, nes jeigu to nedarysiu, tai turbūt manęs nereikės jau po kelių metų“, – pasakojo A. Baranauskas.

Laidos svečias įsitikinęs, kad nuolatinis mokymąsis, nesvarbu, tu paprastas darbuotojas ar įmonės vadovas – būtinas. Tik pastariesiems tai daryti privalu dar ir dėl to, kad nesimokydami jie negalės perteikti žinių savo darbuotojams, suplanuoti įmonės procesų, nes patys nežinos, kaip tai padaryti.

Dar vienas dalykas, kurį kaip klientas A. Baranauskas pataria bendrovių vadomas – neužmiršti, jog dirba ne dėl savęs, ne dėl pinigų, bet dėl klientų. Be jų, sako komunikacijos specialistas, nebus ne tik pinigų, bet nebus ir darbuotojų. O geriausi darbuotojai, įsitikinęs laidos svečias, išeina pirmieji.

Visą pokalbį su A. Baranausku stebėkite vaizdo įraše.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.