„Geras klausimas. Pirmiausia aš esu žmogus, kuriam rūpi. O šiandien aš vadovauju „Maxima“ ir tai šiandien yra didelė dalis mano gyvenimo, nes įmonė tikrai yra nemaža, iššūkių yra be galo daug. Esu sąlyginai nauja šitoje įmonėje, nes metai yra pakankamai trumpas laikas padaryti tai, ką tu nori. Manau, kad Jūsų klausimas buvo kur kas platesnis. Tai ką tu darai šiandien – tiesiog darai, bet vis tiek esi tai, kas tave suformavo per labai daug metų. Ir, jeigu aš kažko imuosi iš širdies, tikrai atiduodu daug savęs“, – į klausimą „kas jūs tokia?“ atsakė pašnekovė.

Anot K. Meidės, šis karjeros posūkis esą tikrai nebuvo specialiai planuotas. Laidos viešnia pasakoja, jog pati pradžia įmonėje, kurioje dabar dirba, buvo tikrai sunki ir labai sparti, o daugiausia laiko ir energijos iš jos atėmė tinkamos komandos formavimas.

„Pradžia buvo nelengva tuo, kad ateini ir randi kažkokią komandą žmonių, kurių didžioji dalis turi savo planus, matymą, kelią, o tu pirmą savaitę jau matai, kad ne tuos karus kariausi. 85 proc. tavo energijos suris įrodinėjimas, bandymas kažkaip susitarti dėl veiksmų, kur mes einam, kodėl svarbu tai, kodėl mes ten einam. Turbūt pats svarbiausias sprendimas bet kokiam vadovui yra žmonės ir komanda. Ar mes einam viena kryptimi, ar jaučiame, kad, net ir ginčuose, gimsta ta tiesa, kuri veda įmonę į kažkokį kitą lygį ir pavyks pasiekti tuos tikslus, kuriuos esam nusibrėžę“, – pasakoja pašnekovė.

„Maxima“ generalinė direktorė sako, kad didžiausiais savo karjeros pamokas yra išmokusi priimdama sprendimus, kurie nevisada buvę tik teisingi.

„Kartais pajuokauju, ypač su naujais vadovais, apie tai, kuo skiriasi geras vadovas nuo vidutinio? Atsakymas – 20-ies metų patirtimi – nes iš tikrųjų vadovais juk niekas mūsų nemokė būti. Skaitėme, mokėmės iš savo klaidų, kurias kartais darėm su gyvais žmonėmis. Ir pati savo istorijoje prisiminčiau, kas atnešė didžiausias pamokas, kur kažkokie sprendimai buvo vadybiškai neteisingi ir šiandien daug ką darau kitaip, bet, turbūt tas pamokas išmokti reikėjo tiesiog darant. Manau, jeigu tu analizuoji savo sprendimus, ypatingai gerus, juos reikia kartoti. Bet daugiausiai išmokstam ir iš tų sprendimų, kurie nebūtinai buvo teisingi“, – apibendrina K. Meidė.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.