Saulius Jovaišas, kaip ir kaskart, klausia savo svečio: kas tu esi?

„Aš save pristatau kaip sąmoningumo pardavėju. Kodėl? Todėl, kad pagal savo genetinį charakterį ką man lengviausia yra daryti – tai įtikinėti žmones, pardavinėti plačiąja prasme. O produktas, kuris mane patį traukia, yra sąmoningumas ir su tuo susijusios programos, instrumentai. Aš kai net neužsiėmiau tuo, ką darau dabar jau 12 metų, aš vis tiek tuo užsiėmiau nesąmoningai – mokiau žmones įvairiausių metodikų“ – pasakojo pašnekovas.

Kam reikia sąmoningumo?

„Žmonės mokosi tada, kai jiems blogai, o ne tada, kai gerai. Tai aš kartais palaukiu, kol jiems būna blogai, aš, žinoma, metaforiškai tai sakau. Būna žmonėms gerų periodų, kai jie jaučiasi pailsėję, o po to, kai tas periodas pasikeičia jie kreipiasi į mane“, – intrigavo G. Švetkauskas.

Fenotipologijos specialistas save reklamuoja ir siūlo žmonėms įsigyti jo paslaugas teigdamas, kad vien iš veido labai daug pasakys apie žmogų. Veidotyra sulaukia įvairiausių vertinimų, dažnai ir itin kritiškų.

„Aš gal kai kam ir atrodau šarlatanas, bet susitarkime su šios laidos skeptikais, kurie komentuos, kokias aš nesąmones kalbu. Man visada feisbuke galima parašyti žinutę su prašymu perskaityti mano veidą. Ir aš atrašysiu keletą bruožų. O tada jau galime pradėti diskutuoti, šarlatanas aš ar ne“, – į skeptikus kreipėsi pašnekovas.

Ką gali pasakyti jūsų veidas, kaip pagal bruožus pasirinkti gyvenimo kelią, darbą, karjerą, kas apskritai yra fenotipologija – pokalbis su veidotyros specialistu Giedriumi Švetkausku laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu“.

Sekite naujienas vadovams, prisijungdami prie paskyros Facebook.com/BosoValanda