„Kas tu esi", – jau tradiciniu tapusį klausimą uždavė laidos vedėjas S. Jovaišas.

„Pirmiausia aš esu dviejų vaikų tėvas, nuostabios žmonos vyras. Labai tikiuosi, kad ji žiūrės šią laidą...O iš tikro manęs kartais klausia draugai, vaikai – kas tu esi? Aš galiu pasakyti, jog esu pardavėjas. Nuo pat savo karjeros pradžios buvau pardavėjas, gal ne iš karto tai supratau, bet buvau. Tik kardinaliai skiriasi produktai, kuriuos parduodavau anksčiau ir dabar“, – apie save pasakojo S. Mačiukas.

Ką pardavinėja vieno didžiausių degalinių tinklų Lietuvoje generalinis direktorius?

„Aš pardavinėju strategijas, vizijas, idėjas, savo energiją, grįžtamąjį ryšį. Pardavinėju pokyčius, ypač mėgstu pardavinėti pokyčius. Mane draugai vadina gyvsidabriu, nes negaliu ramiai nustygti vietoje. Tai pokyčiai yra tai, dėl ko aš gyvenu. Tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime“, – tikino pašnekovas.

Pokyčiais gyvenantis S. Mačiukas papasakojo ir apie vieną didesnių pastarųjų metų verslo pokyčių - „Statoil“ prekės ženklo pasikeitimą į „Circle K“.

„Tai ne vien prekės ženklo pasikeitimas. Viskas prasidėjo, kai mus nupirko. Kai mus nupirko, jau žinojome, kad tas pokytis ateis po ketverių metų. Kai tu žinai, pradedi tam ruoštis, pradedi galvoti, kaip parduoti. Tu galvoji ne vienas – galvoja ir savininkai, ir mano vadovai. Planas jau buvo sugalvotas prieš trejus metus,“ – apie įmonės pertvarką pasakojo pašnekovas.

„Nuo ko pradėti tokius pokyčius, kaip parduoti naujovę?“ – vedėjas klausia S. Mačiuko.

„Pardavimo planą reikia pradėti nuo klausimo „kodėl?“. Reikia žinoti, kodėl tas pokytis yra reikalingas. Be abejo, visi mes žmonės, galime priimti ar nepriimti pokyčių, bet jeigu tu nuoširdžiai atsakai, kodėl, daugelis žmonių supranta tą pokyčių poreikį. Antra, reikia plano. Trečia – reikia šimtu procentų tikėti pokyčiu. Jeigu tu pats nors kiek tuo netiki, žmonės pamato iš karto“, – pardavinėjimo niuansus atskleidė pašnekovas.

Kiekvienoje kassavaitinėje laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu” aptariami skirtingi klausimai, susiję su vadovavimu ir vadyba, kalbinamas vis kitas pašnekovas. Laidų metu nagrinėjama problematika aprašoma Sauliaus Jovaišo knygoje „Boso valanda: kasdienė šiuolaikinio vadovo knyga”, kurią leidžia leidykla „Baltos lankos”.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.