„Kas jūs toks, kaip save apibūdinate pats“, - pašnekovo tradiciškai paklausė vedėjas S. Jovaišas.

„Aš tikrai žinau, kad esu ne vadovas. Kažkada, tiesa, buvau vadovas, teko būt. Tada supratau, kad nesu vadovas. Šiaip esu psichoanalitikas, psichoterapeutas. Tie, kas ateina pas mane ir paato, kas yra ta psichoanalizė, supranta, kad tai visai kitaip, nei rašoma vadovėliuose. Nors aš ateinu iš tos psichoanalizės, kuri yra froidiškoji (Zygmuntas Freudas – DELFI), bet aš darau tai, ką mes vadiname intersubjektyviąja analize. Jei Z. Freudas kalbėjo apie vieno žmogaus psichologiją ir jos analizę, tai mes kalbame apie dviejų žmonių santykį“, - apie save kalbėjo pašnekovas.

Tarp psichoterapeuto pacientų yra ir vadovų, kurių darbas įtemptas, jie nuolat turi dirbti su kitais žmonėmis.

„Vadovas visą laiką sėdi po prožektoriais – jį mato darbuotojai, kolegos, partneriai, konkurentai, taip pat ir šeima. Tai milžiniškas spaudimas. Jis visą laiką galvoja „kaip aš atrodau, ką apie mane pagalvos“. Kai toks žmogus ateina pas mane į psichoterapiją, reikia nukelti visas jo mintis nuo to „ką kiti apie mane pagalvos“ į tai „kas aš pats esu?“. Tai nėra lengva“, - atviravo psichoterapeutas.

„Jeigu jis nesusimąstys, kas toks yra ir kam toks yra, labai greitai praras atramą į žemę abiem kojomis. Jis užsidės kaukę, pradės gyventi po ja ir vieną dieną jis sulūš“, - pasekmes aiškino R. Milašiūnas.

Kiekvienoje kassavaitinėje laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu” aptariami skirtingi klausimai, susiję su vadovavimu ir vadyba, kalbinamas vis kitas pašnekovas. Laidų metu nagrinėjama problematika aprašoma Sauliaus Jovaišo knygoje „Boso valanda: kasdienė šiuolaikinio vadovo knyga”, kurią leidžia leidykla „Baltos lankos”.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.