Lietuvos kariuomenės karininkė paklausta, su kokias didžiausiais iššūkiais susidūrė vadovaudama vienai iš kuopų, kuriose vyksta baziniai kariniai mokymai, neslepė, kad pirmas svarbiausias darbas – pasitikti naujus karius, kurie, sužinoję, kad jiems vadovaus moteris, dažnai būna nusiteikę skeptiškai. „Visa laiką didžiausias iššūkis buvo pasitikti karius, kurie ateina nusiteikę skeptiškai, su klausimu akyse, negi ji čia mums vadovaus ir priversti juos patikėti, kad taip, aš galiu tą padaryti“, – pasakojo L. Jieznienė.

Anot karininkės, dar ir dabar tenka įrodinėti, kad moteris kariuomenėje gali ne tik pasirašinėti dokumentus, atspausdinti popierius, kažką pasirašinėti, bet ir vadovauti kuopai, kartu su kariais dalyvauti fizinio rengimo pratybose, žygiuose su kuprinėmis, mokyti, kaip surinkti ir išardyti ar išvalyti ginklą.

Laidos vedėjo S. Jovaišos paprašyta įvardinti savo sekmės receptą L. Jieznienė buvo atvira – reikia tiesiog bandyti.

Laidoje – pokalbis su L. Jiezniene apie tai, kokios turi būti karininko asmeninės savybės, kad kiti vykdytų jų įsakymus, ką moteris karininkė turi padaryti, kad užsitarnautų autoritetą, apie ambicingus ateities planus bei šeimos svarbą.

Sekite naujienas vadovams, prisijungdami prie paskyros Facebook.com/BosoValanda