A. Toliatas 1978 m. baigė kunigų seminariją, studijavo Prancūzijoje. 2007 m. buvo pašventintas kunigu.Po studijų Italijoje 2012 m. apsigynė dvasinės teologijos licenciato laipsnį ir buvo paskirtas kunigu Šv. Rapolo bažnyčioje. Nuo 2013 m. eina vyriausio Lietuvos policijos kapeliono pareigas.

„Aš esu Dievo vaikas. Mes visi esame sukurti pagal Dievo paveikslą.“, - save pristatė pašnekovas.

A. Toliatas sakė, kad dabar nepaprastas laikas, praėjusią savaitę buvo Verbų sekmadienis, šį savaitgalį Velykos, Kristaus prisikėlimo metas. Pašnekovas pasakojo, kad svarbu suprasti esminius dalykus: „Yra toks pasakojimas apie Jeruzalės asilaičio sindromą. Koks tai sindromas? Asilaitis joja nešdamas Kristų ir galvoja „oho, kaip mane žmonės pasitinka, koks aš esu svarbus“. Ir iš tiesų jis buvo svarbus, šaunus asilas, bet svarbiausia jame buvo tai, kad jis savyje nešė Dievo paveikslą. Ir mes, žmonės, tą patį turim kaip tas asilėlis. Ir aš tai turiu. Galvojam, kaip aš atrodysiu, koks mano įvaizdis, koks mano diplomas, ką aš moku, kaip galiu pasirodyti, kuo aš galiu nustebinti, kuo galiu būti gražus, dvasingas. Bet realiai ką mes turime daugiausia, tai mumyse esantis Dievo paveikslas“.

„Norint priimti tą velykinį įvykį, reikia įjoti į Jeruzalę taip, kad neapsaltum ir neišsilydytum nuo aplodismentų, kad neprarastum blaivumo. Kristus, jodamas į Jeruzalę, žinojo, kas jo laukia. Jis žinojo, kad tie patys žmonės, kurie šiandien šaukia „Osana aukštybėse“, po trijų dienų prikals jį prie kryžiaus. Ir jis sugeba nepasmerkti tų žmonių“, - apie tikrąją švenčių prasmę laidoje kalbėjo A. Toliatas.

Pokalbis su kunigu A. Toliatu – laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu“.

Kiekvienoje kassavaitinėje laidoje „Boso valanda su S. Jovaišu” aptariami skirtingi klausimai, susiję su vadovavimu ir vadyba, kalbinamas vis kitas pašnekovas. Laidų metu nagrinėjama problematika aprašoma Sauliaus Jovaišo knygoje „Boso valanda: kasdienė šiuolaikinio vadovo knyga”, kurią leidžia leidykla „Baltos lankos”.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.