Atrodo, tuomet dar jauno vaikino ištarti žodžiai tapo pranašiški – šiandien profesionalas konsultuoja stambias verslo organizacijas ir, kaip pats sako, veda mokymus apie tai, kaip neprisišnekėt ir atrodyti taip, kaip nori atrodyti bei ką daryti konfliktų metu: kada bėgti, o kada pulti muštis.

Pokalbis prasideda apie tai, kiek verslo organizacijai gali kainuoti netinkamas savęs pozicionavimas socialinuose tinkluose ir kaip lengva sugriauti ilgai kurtą bei puoselėtą organizacijos reputaciją. A. Katauskas sako, kad laikai, atsiradus socialinei medijai, pasikeitė ir nesvarbu, ar esi įmonės vadovas, ar darbuotojas, nebetenki asmeninės erdvės. „Nebegalima galvoti, jog štai mano darbo laikas baigėsi, išėjau ir galiu būti kitoks. Nė velnio, tu nebesi kitoks. Visa laiką esi savo kompanijos atstovas, advokatas. Jei tave po darbo išgėrusį sustabdė policija, nufotografavo, tai naujienų portalai įsidėjo į savo puslapius. Dar kažkas atsidarė „Facebook’ą “. Socialinės medijos tai padarė ir turime pradėti galvoti, kiek mūsų hobiai, įpročiai ir elgesys atliepia atstovaujamos kompanijos interesus“, – patarimais, kaip išvengti klaidų, dalinosi pašnekovas.

„Atsiradus socialiniams tinklams kompanijoms tapo lengviau priartinti savo organizaciją prie vartotojų ar atskleisti visai kitokį įmonės charakterį “, – pokalbio metu pasakoja A. Katauskas. Anot pašnekovo, nebereikia turėti vieno įmonės veido. Taip vadinamų įmonės advokatų socialinėje erdvėje gali būti keli ar keliolika, svarbu tik, kad jie būtų aktyvūs ir įdomūs socialinėje medijoje. Atsiradus šiai galimybei, randasi ir terpė komunikacijos krizėms, kurios gali pasireikšti įvairiomis formomis.

Kaip organizacijoms suvaldyti ir tinkamai panaudoti šį komunikacijos kanalą, kaip „nenukomunikuoti” į lankas, kaip spręsti bei suvaldyti atsiradusias komunikacijos krizes: ar jai įvykus svarbu pasakyti visus įmanomus neigiamus dalykus, ar užsidengus akis slėptis ir bandyti išlaukti jos pabaigos nieko nedarant? Visi atsakymai laidoje.

Sekite naujienas vadovams, prisijungdami prie paskyros Facebook.com/BosoValanda