„Į įmones žiūrime kaip į visumą. Mes pradedame ne nuo vadovo, o nuo kliento. Tarp įmonės ir pelno yra tarpinė grandis, kuri vadinasi klientas. Tai holistinė vadyba yra apie tai, kad įmonės mums – sistema, kurioje veikia žmonės, procesai ir kuriama vertė klientui“, – į laidos vedėjo klausimą, kas gi yra holistinė vadyba, atsako V. Nasteckienė.

Vertės kūrimas holistinėje vadyboje, anot laidos viešnios, prasideda ne tik nuo kliento poreikio, bet ir pasirinkimo pačioje įmonėje, kokį ir kokia apimtimi tą poreikį tenkinsime. V. Nasteckienė pataria vadovams dažniau atsistoti į kliento batus, tačiau kartu sutinka, kad tai padaryti kartais būna išties sudėtinga, nes visas dėmesys sutelkiamas į rezultatą.

„Vienareikšmio atsakymo kodėl, turbūt, nėra. Komandoje nuolat tai studijuojame, lyginame, ieškome atsakymo. Nesinori niekada per daug filosofuoti. Galvoju, kad visgi labai stipri teilorizmo (angl.dar kitaip scientific management) įtaka. Kaip ir Vakarai, koncentruojamės į rezultatą. Mes esame tai pasigriebę ir įsikabinę. Nuolat matuojame, skaičiuojame. Nežinau, kodėl. Galbūt skaičiai ramina, jie lengviau suprantami“, – mintimis dalinasi V. Nasteckienė.

Sekite naujienas vadovams kartu! Prisijunkite prie „Boso valandos su S. Jovaišu” paskyros socialiniame tinkle „Facebook”!

Užsiregistruokite „Boso valandos“ naujienlaiškiui. Jame naujausia informacija vadovams, kurie nori tobulėti: aktualūs straipsniai savišvietai ir saviugdai, Sauliaus Jovaišo įžvalgos įvairiomis temomis ir atsakymai į jūsų užduotus klausimus, vaizdo reportažai ir, žinoma, naujausios „Boso valanda“ laidos. Ieškokite Facebook.com/BosoValanda.