Nors makaronų dažnai prisibijoma, mitybos specialistė teigia, kad tai sveikas produktas, tik svarbu pasirinkti tinkamai. „Rinkitės viso grūdo, kitaip dar vadinamus visadalius makaronus. Vertingiausi – kietagrūdžių kviečių arba speltos“, – moko V. Kurpienė.

Taip pat ji atkreipia dėmesį, kad labai svarbus makaronų virimo laikas, todėl būtinai paisykite ant pakuotės nurodytos instrukcijos. „Makaronus virkite mažiausią nurodytą laiką, o jei dar ketinate juos apdoroti su kitais ingredientais keptuvėje ar troškintuve, minusuokite tą laiką iš pradinio. Pavyzdžiui, jei su padažu makaronus gaminsite 3 minutes, o virti reiktų 8, tai juos virkite tik 5 minutes. Makaronai viduje turi išlikti šiek tiek kieti, kad dar liktų ko pakramtyti“, – pataria specialistė ir primena, kad pasirinkę sveikus makaronus ir teisingai juos pagaminę, sotumą jausite net 3–4 valandas.

Makaronai su špinatais ir feta

Reikės:

viso grūdo makaronų
šviežių špinatų
vyšninių pomidoriukų
fetos sūrio

Gaminimas:

Užverdame vandenį ir į jį suberiame makaronus.

Kol verda makaronai, susmulkiname špinatus ir pomidorus, sūrį supjaustome kubeliais.

Išvirtus makaronus suberiame ant žalių daržovių. Ant viršaus užberiame sūrio. Pabarstome druska ir pipirais. Užpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir balzamiko padažo.

Jei nepatinka, balzamiko padažą galima pakeisti žaliąja arba paprastąja citrina. Taip pat labai tinka pesto padažas, tik jo nereiktų padauginti. Vietoje fetos galima naudoti kietąjį tofu, ožkos arba avies ir netgi varškės sūrį. Špinatus taip pat galima pakeisti – vietoj jų puikiai tiks gražgarstės, sultenės, aisbergo salotos, kiniškas ir netgi paprastas kopūstai.

Skanaus!