Dažniausiai tokius robotus galima išvysti gamyklose, tačiau šis sukasi picerijoje, kur geba pomidorų padažu tolygiai padengti picos padą, pašauti paruoštą picą į krosnį, o iškepusią įdėti į kartoninę dėžę ir supjaustyti gabalėliais.

Šio roboto judesiai sinchronizuoti su tikro picų kepėjo, todėl jis geba preciziškai atlikti visus reikiamus veiksmus – pradedant pado paruošimu ir baigiant pašovimu kepimui.

Šis robotas turi tris rankas, tad vienu metu gali atlikti daugiau judesių nei žmogus, tvirtina šio roboto kūrėjai. Jo greitis tiesiog stulbina: picą jis paruošia per 30 sekundžių, o tai reiškia, kad per valandą gali iškepti iki 120. Žmogaus galimybės žymiai kuklesnės – per valandą patyręs picų kepėjas jų paruošia geriausiu atveju 40.

Svarbu ne tik greitis. Visi ingredientai, siūlomi klientams, yra ekologiški ir kruopščiai atrinkti Prancūzijoje ir Italijoje.

Pati picas kepančio roboto idėja kilo dviem inžinieriams iš Prancūzijos dar tada, kai jie studijavo universitete. Iki soties atsivalgę prastos kokybės greitojo maisto (tuo metu tai buvo vienintelis jiems įperkamas valgis), jie pradėjo ieškoti sprendimų, kaip suderinti kokybę ir greitį.
Kaip ir kavos ar užkandžių automatai, ši picas kepančio roboto koncepcija leidžia visiems norintiems bet kuriuo paros metu užsisakyti ką tik iškeptos picos.

Picas kepantis robotas kol kas dar nebuvo palikęs pristatymo salės, esančios visai šalia Paryžiaus, tačiau „Ekim“ atstovai sako šiuo metu ieškantys vietos Prancūzijos sostinėje, kur jau 2019 metais būtų galima atidaryti tokį naujos kartos restoraną.

Štai „O'Scia“ picerijoje pačiame Paryžiaus centre dirbantis virėjas – žmogus iš kūno ir kraujo. Neapolyje gimęs ir augęs Vittorio Monti – tikras auksarankis ir picos, kurias jis traukia iš savo krosnies, anot ragavusiųjų, prilygsta picoms tiesiai iš Rojaus. Jo talentui ir meistrystei esą negali prilygti joks robotas.