Kasmetinis katalogas sudaromas anonimiškai per šalį keliaujančių tikrintojų, kurie elgiasi kaip eiliniai klientai, patys susimokantys už savo patiekalus.

Tik vieninteliam Reimse įsikūrusiam restoranui „L'Assiette Champenoise“ pavyko laimėti tris žvaigždutes. Ši maitinimo įstaiga „Michelin“ žvaigždučių maksimumą turinčių restoranų skaičių padidino iki 27.

„Michelin Guide“ katalogo tarptautinis direktorius Michaelas Ellisas tvirtina, kad norėdami gauti „Michelin“ žvaigždutę virtuvės šefai turi laikytis keleto kriterijų.

„Mes visada ieškome tų pačių dalykų. Mes stebime ingredientus. Virtuvės šefas turi naudoti geriausius ingredientus. Mes ieškome maisto gamybos meistriškumo, produktai turi būti puikiai paruošti. Mes ieškome jo individualybės išraiškos – ar jis yra asmenybė, ar turi ką pasakyti tuo, ką ruošia? Mes ieškome nuoseklumo laiko tėkmėje ir vertės už sumokėtus pinigus. Tai per pastarąjį šimtmetį išbandyti ir ir patikrinti „Michelin“ receptai“, - tikino M. Ellisas.

Šešiems Prancūzijos restoranams buvo suteiktos dvi „Michelin“ žvaigždutės, dar 57 restoranai pateko į prestižinį sąrašą su viena žvaigždute.