Kaip teigia armėnų restorano „Ararat“ kulinaras Maratas, vienas svarbiausių etapų, kepant šašlyką, išsirinkti gerą mėsos gabalą. „Geriausia pasaulyje mėsa – tas raumuo, kuris mažiausiai dirbęs. Arba reikia ilgai marinuoti“, - sako jis.

Maratas atskleidžia, kad kiek armėniškų šeimų – tiek ir šašlykų receptų, tačiau populiaru mėsą marinuoti bazilikais ir raudonėliais, iš vakaro prieš kepimą. Jis taip pat pasidalina paslaptimi, kurią atskleidė tik DELFI: „Armėnai gal supyks, bet vienas esminių dalykų – nereikia iš karto dėti svogūnų (į marinatą), juos dėti tik valandą prieš kepimą Tai viena svarbiausių paslapčių.“

Veriant supjaustytus mėsos gabalus ant iešmo, svarbiausia nepalikti tarpelių. Mėsa jokiu būdu negali kabėti ar kristi, turi būti užmauta labai tvirtai ir tolygiai. Kai mėsa suverta, ją reikia masažuoti, siekiant suvienodinti visus mėsos gabalus į tolygią masę. Maratas pasakoja, kad tada mėsa išorėje gražiai skrunda, o viduje – troškinasi per garus, todėl šašlykas tampa itin sultingas.

Patiekti į stalą armėnišką šašlyką geriausia su šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis.