Daugelio prekybos centrų aikštelėse eismo įvykiai nutinka dėl dviejų priežasčių: viršyto greičio ir ženklų nepaisymo.


„Parkinge galioja 20 km/val. greičio apribojimai, tačiau kai kas nori greičiau važiuoti. Kai kuriose vietose yra sumontuoti greičio ribojimo barjerai. Ne mažiau problemų kyla ir kai vairuotojai neleistinose vietose palieka automobilius. Būna, kad moterys palieka mašinas stovėti įjungę laisvą pavarą, o kadangi parkingas turi nuolydį, po kurio laiko mašina ima ir nurieda“, – kalbėjo PC „Ozas“ direktorė Inga Navickienė.


Nors prekybos centrų aikštelėse apstu kelio ženklų, vairuotojai dažnai jų nepaiso: važiuoja prieš eismą, nesustoja ties STOP linija ir pan.


„Prekybos centrų aikštelėse įrengti kelio ženklai galioja taip pat, kaip ir bet kuriame kelyje. Vis dėlto galbūt vairuotojams kyla pagrįstų abejonių, kai jie pamato labai mažą draudžiamąjį ženklą. O į eismo įvykio vietą iškviesti pareigūnai vadovaujasi aikštelėse įrengtais ženklais“, – teigė Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vadovas Vidmantas Pumputis.


Vairuotojai taip pat turėtų nepamiršti, kad tose vietose, kur nėra kelio ženklų, galioja viena pagrindinė taisyklė, t.y. dešinės rankos taisyklė, kuri reikalauja praleisti iš dešinės pusės atvažiuojantį automobilį. Apie vairuotojų nuotykius prekybos centrų aikštelėse žiūrėkite TV laidos „Ne vienas kelyje“ siužete.


TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.