Naudą pajus tie vairuotojai, kurie nuo Gariūnų pusės važiuos link Pagirių: kelias – rekonstruotas, nereikės laukti dviejose sankryžose su geležinkeliu.

Vairuotojai, važiuojantys Pietiniu Vilniaus aplinkkeliu, nuo antradienio gali važiuoti dviejų juostų keliu abiem kryptimis. Iki šiol kelias buvo siauresnis ir turėjo po vieną juostą kiekviena kryptimi.

Be to, Pietiniu aplinkkeliu bus galima važiuoti greičiau: nebe 50 km per valandą greičiu, o 80 km. Aplinkkelyje neliko ir kairinių posūkių: tai reiškia, kad nereikės laukti, kol manevrą pabaigs apsisukti sumanęs vairuotojas.

Šis kelias bus naudingas norintiems greičiau pasiekti Pagirius, Vaidotus, taip pat ir sunkiasvoriam transportui, kuriam nereikės važiuoti per sostinę.

Jei vairuotojai norės nusukti iš aplinkkelio į šalia esančias gyvenvietes, tai jie galės padaryti persirikiuodami į lėtėjimo juostą.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, įrengiant aplinkkelį pastatyti ne tik kelio atitvarai, bet juose įrengtos ir papildomos žalios detalės, kurios apsaugo vairuotojų akis nuo akinančių šviesų.

„Eismas bus saugesnis, - įsitikinęs Lietuvos automobilių kelių direkcijos Investicijų skyriaus vedėjas Remigijus Lipkevičius. - Jis nuo sostinės nukreips ir sunkiasvorį transportą, kuriam reikia važiuoti į Vaidotus ar Pagirius.“

Antradienį atidaryta rekonstruota Kirtimų gatvės dalis driekiasi nuo naujai pastatytos estakados per geležinkelį Vilnius-Kaunas iki naujojo viaduko per Galvės gatvę.

Skaičiuojama, kad rekonstruotos trasos ilgis siekia 7,6 kilometrų, projektas pradėtas įgyvendinti 2011 m. ir truko trejus metus.

„Vilniaus pietinis išorinis aplinkkelis yra didžiausias darbų apimtimi ir sudėtingiausias inžinerine prasme sostinės susisiekimo infrastruktūros projektas“, - skelbė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pavyzdžiui, projekto metu įrengti trys sudėtingi sprendimai: geležinkelio viadukas Kirtimų gatvėje, viadukas per Galvės gatvę ir estakada per geležinkelį Vilnius–Kaunas. Be to, rekonstruota dalis Kirtimų gatvės.