DELFI rato iššūkį priėmė humoristas Jaroslavas Michlikevič. Dalyvis vairuoja dar tik trečius metus, tačiau kartą jau teko pačiam pasikeisti ratą. „Teko keisti, kai užvažiavau ant stiklų, kuriuos pats ir buvau sudaužęs“, - pasakojo J. Michlikevič ir pridūrė, kad lengva tikrai nebuvo.

Rato iššūkio tikslas – kuo greičiau ratą su nuleista padanga pakeisti atsarginiu. Visą rato keitimo procesą stebi ekspertas, padangų salono „Melga“ konsultantas Dainius Danisevičius. Iššūkio dalyvis gali paprašyti eksperto pagalbos, jei nesusitvarko pats, tačiau už tai jis gauna baudos taškų - papildomas 30 sekundžių prie jo laiko. Taip pat viską stebintis ekspertas žymisi, ką neteisingai padarė dalyvis, ir už tai jis taip pat gali gauti baudos taškų.

J. Michlikevič laikas – 17 min. 51 sek. Taip pat jam priskaičiuojami du baudos taškai už specialisto pagalbą. Pats dalyvis po rato iššūkio jautėsi neprastai pasportavęs: „Kai žmonės eina į crossfit'ą (liet. didelio intensyvumo ir jėgos reikalaujantys pratimai), tai aš siūlyčiau eiti į ratų montavimą“. Padangų ekspertas D. Danisevičius atkreipė dėmesį į vieną klaidą, kuri gali būti labai pavojinga. „Pagrindinis dalykas, ką aš rekomenduoju, tai pakeitus ratą ne uždėti kamštelius, o dar kartą patikrinti, ar gerai priveržėte ratus. Nes dalyvis tik uždėjo kamštelius, nuleido automobilį ir ruošiasi važiuoti“, - dėl dažnai tarp vairuotojų pasitaikančio aplaidumo perspėjo ekspertas.

J. Michlikevič patarimus vairuotojams ir visą rato iššūkį žiūrėkite vaizdo reportaže.

Visą šią savaitę DELFI žiūrėkite, kaip sekasi iššūkio dalyviams - laidų vedėjui ir aktoriui Timūrui Augucevičiui, ZIP FM radijo laidų vedėjui ir didžėjui Titui Motuzui, humoristui Jaroslavui Michlikevič ir 10 metų vairavimo stažą švenčiančiai „Carolina make up studio“ vizažistei ir stilistei Tomai Kisieliūtei.