„Metų automobilio 2015“ konkurse dalyvaujanti „Fabia“ – jau trečios kartos modelis. Lietuvoje „Fabia“ jau yra laimėjusi geriausiojo titulą – tai įvyko 2000-aisiais. Pakartoti šią sėkmę gali ir naujasis modelis, kuris pateko į finalininkų septynetuką.

„Škoda Auto“ dizaino padalinio vadovo Jozefas Kabaňo teigimu, naujoji „Fabia“, lyginant su ankstesniu modeliu, atrodo gerokai išraiškingesnė. Jis pabrėžia, kad taip čekai sugrįžta prie savo šaknų, nes „Škoda“ praeityje yra gaminusi modelius, kurie buvo orientuoti į dizainą ir emociją, pavyzdžiui, toks buvo XX a. trečiojo dešimtmečio legendinis „Škoda Popular Monte Carlo“.

Lyginant su pirmtaku, automobilis yra 9 centimetrais platesnis ir 3 centimetrais žemesnis, nei dabartinis modelis. Jam taip pat bus siūloma ir didesnio skersmens ratlankių pasiūla. Todėl naujasis modelis vizualiai atrodo gerokai sportiškiau.

„Škoda“ atstovus naujoji „Fabia“ pasieks sausio mėnesį ir kainuos nuo 34 551 Lt (9995 eurų), o „Metų automobilio 2015“ konkurse dalyvaujantis modelis su 1.2 l, 90 AG benzininiu varikliu įkainotas 58 136 Lt (16 837 eurų). Tai yra pats pigiausias konkurso dalyvis.