M. Krasinecas, kuris išbandydavo automobilius „Moskvič“, daugiau kaip 300 sovietų gamybos mašinų laiko laukuose Černousovo kaime, esančiame maždaug už 260 km į pietus nuo Maskvos.

Vasarą šis muziejus atvirame ore sulaukia saujelės automobilių mylėtojų ir nostalgijos ieškotojų, tačiau kitais metų laikais mažai kas ryžtasi vykti į atokią vietą, kuri, kai kurių lankytojų nuomone, primena automobilių kapinyną.

M. Krasinecas savo pirmąją mašiną įsigijo 1981 metais, kai Maskvoje dirbo Lenino komjaunimo automobilių gamykloje (AZLK), kur buvo gaminami automobiliai „Moskvič“.

„Savo pirmąją mašiną įsigijau 1981 metais. Tuo metu dirbau gamykloje AZLK, taigi natūralu, kad tai buvo „Moskvič 408“ – nudriskusi, gana bloga mašina. Aš ją paverčiau deramu automobiliu. Netgi sugebėjau užsidirbti šiek tiek pinigų, dirbdamas taksi vairuotoju, nors tais laikais tai buvo draudžiama“, - sakė buvęs lenktyninių automobilių mechanikas senovinių mašinų kolekcininkas M. Krasinecas.

Bėgant metams, šis hobis pradėjo reikalauti vis daugiau vietos. Neturėdamas kur laikyti savo numylėtų eksponatų, M. Krasinecas buvo priverstas persikelti į mažiau apgyvendintą rajoną.

„1991 metais įkūriau istorinį klubą „Retro – Moskvič“. Tie žmonės, kurie tuo metu domėjosi auto senienomis – mano mokytojai, vyresnio amžiaus bendražygiai, gyveno Maskvoje, kaip ir aš. Pamačiau, kad galiu sukaupti nedidelę sportinių automobilių „Moskvič“ kolekciją. Tai buvo kopijos, kurios buvo eksponuojamos visuomenei per kai kuriuos renginius. Viskas sekėsi gerai, bet man tapo sudėtinga laikyti šiuos automobilius Maskvoje. Šiandien ši problema kamuoja daugelį žmonių. Turėjau paklausyti žmonos patarimo ir persikelti čia“, - sakė M. Krasinecas.

Dauguma jo kolekcijos automobilių yra surūdiję ir sulamdyti. Automobilių labirinte galima pamatyti ir pažirusių automobilių detalių. Tačiau M. Krasinecui šie korozijos pažeisti metalo gabalai nėra atliekos – tai neįkainojami praeities reliktai.