Kelių policijos reidai – tai prevencinės priemonės, kurios turėtų atgrasyti vairuotojus nuo noro prie vairo sėsti neblaiviems, vairuoti netvarkingas transporto priemones ar viršyti greitį. Nors apie planuojamus reidus policija dažniausiai visuomenę informuoja iš anksto, KET pažeidėjų netrūksta.

TV laida „Ne vienas kelyje“ nutarė patikrinti, kaip veikia tokios prevencinės priemonės ir vieną ankstyvą šeštadienio rytą kartu su patruliais išsirengė į reidą.

Pareigūnai stabdė ir tikrino vieną automobilį po kito. Jiems įkliuvo ne vienas nedrausmingas vairuotojas, taip pat įkliuvo ir „išsiblaškę“. Štai „Mitsubishi“ vienatūrio vairuotojas pamiršo, kad baigėsi automobilio techninės apžiūros dokumentų galiojimas, civilinės atsakomybės draudimo polisas taip pat nebegaliojo, o vairuotojo pažymėjimo kortelė buvo ne tik sulūžusi, bet ir negaliojanti.

„Buvo daug darbo, mašina remontuojama, nebuvo kada užsiimti“, – bandė teisintis vairuotojas.

Policininkai nustatė, kad keli vairuotojai prie vairo sėdo neblaivūs, taip pat keletas jų važinėjo automobiliais su netinkamai veikiančiais žibintais. Štai „Volkswagen Passato“ vairuotojas teigė, kad nusipirko automobilį su ksenoniniais žibintais. Tokia versija jam nepadėjo išvengti policininkų verdikto: techninės apžiūros galiojimas anuliuojamas.

Dar įdomesnį pasiteinimą pasakė BMW vairuotojas, vietoj artimųjų šviesų naudojantis rūko žibintus, nors juos galima įjungti tik esant blogam matomumui. „Akumuliatoriaus gaila“, – tepasakė jis.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.