Gegužės 9 d. šalia Ispanijos Sevilijos miesto sudužo bandomąjį skrydį vykdęs karinis transporto lėktuvas. Lėktuvas nukrito, kai praėjus vos kelioms minutėms po pakilimo trys galingi turbosraigtiniai lėktuvo varikliai nustojo veikti. Per katastrofą žuvo keturi iš šešių lėktuve buvusių įgulos narių.

Šį kartą oro šou šalia Paryžiaus „Airbus A400M“pademonstravo savo sugebėjimus atlikdamas staigius manevrus ir pavojingus posūkius.

„Dassault“ gamybos naikintuvas „Rafale“ – dar viena šių metų oro šou sužibėjusi žvaigždė.

Prancūzai šiais metais jau pasirašė sutartis dėl šio tipo lėktuvų gamybos su Egiptu ir Kataru, šiuo metu artėjama link derybų su Indija pabaigos. Taip pat deramasi su Jungtiniais Arabų Emyratais (JAE) ir Malaizija.
„Dessault“ pristatė savo naujausią verslo klasės lėktuvą „Falcon 8X“. Pagrindiniai šios įmonės konkurentai – „General Dynamics“ sukurtas „Gulfstream“ ir kanadiečių „Bombardier“.

Taip pat į dangų pakilo ir nedidelis itin tylus „AIrbus“ elektra varomas lėktuvas E-FAN. Vien elektros energija varomame lėktuve sumontuoti du varikliai, kurių bendras galingumas siekia 60 kilovatų. Dvivietis „Airbus“ lėktuvas skirtas trumpoms misijoms, pavyzdžiui, lakūnų apmokymams ar akrobatiniam skraidymui.