Tikrinti automobilio padangas nusprendėme sukurdami ekstremalią situaciją. Užmiesčio kelyje A. Pakėnas automobiliu įsibėgėjo iki 90 km/val. greičio ir stabdydavo ties kūgeliu pažymėta vieta. Tokia situacija, anot instruktoriaus, gali pasitaikyti realiame gyvenime išbėgus į kelią laukiniam gyvūnui ar tamsoje nepastebėjus pėsčiojo. „Lietuvoje daug avarijų sukelia į kelią išbėgę laukiniai gyvūnai, tai yra visiškai neprognozuojamas faktorius, dėl to svarbu žinoti, kaip stabdyti, kad išvengtume susidūrimo“, - sakė A. Pakėnas.

Pirmuosiu du važiavimus eksperimente naudotas automobilis „Alfa Romeo“ buvo su ką tik pakeistomis naujomis „Michelin“ padangomis. Iš pradžių įsibėgėjome ir stabdėme ant sauso asfalto, tada ant stabdymo vietos išlaistėme 20 litrų vandens sukurdami ekstremalesnes sąlygas ir bandymą pakartojome.

Toliau eksperimentą tęsėme pasikeitę padangas – vietoj visiškai naujų automobiliui buvo pakeistos 10-ties metų senumo tos pačios firmos padangos.

Su senomis padangomis taip pat atlikome du važiavimus – ant sauso ir šlapio asfalto. Instruktorius po eksperimento sakė, kad neabejotinai naujomis padangomis važiuoti saugiau: „Kaip matėme, stabdymo kelias naujomis padangomis trumpesnis ant šlapio asfalto nei senomis ant sauso.“

Tikslius eksperimento rezultatus žiūrėkite vaizdo siužete.