Dar pavasarį debiutavęs Ženevos automobilių parodoje, trečiosios kartos „Twingo“ yra net 10 cm trumpesnis už ankstesnį modelį, o jo ilgis siekia vos 3,59 m. „Renault“ pasirašius bendradarbiavimo sutartį su „Daimler“, „Twingo“ ta pačia platforma dalinasi su vokiškais „Smart Fortwo“ ir „Forfour“ automobiliais, o jie surenkami toje pačioje Novo Mesto gamykloje Slovėnijoje.

Gal simboliška, o gal ir neatsitiktinis sutapimas, kad „Smart“, t.y. lietuviškai „išmanusis“, pavadinimas itin tinka ir mažajam „Twingo“. Automobilis atrodo tikrai smagiai ir sportiškai. Nors variklis sumontuotas gale, priekyje bagažinės nėra – jos vieta skirta saugumo zonai, taip pat čia sumontuotas variklio radiatorius, akumuliatorius, langų apiplovimo, aušinimo, stabdžių skysčių talpos.

Visose komplektacijose sumontuotas stogo ortakis, dinamišką išorę papildo nuožulnus stiklinis bagažinės dangtis ir ties valstybiniu numeriu esanti variklio vėdinimo grotelių imitacija – tai priminimas apie šlovingą „Renault 5 Turbo“ praeitį.

Drauge su „Daimler“ kurtos platformos ypatumas – gale (o tiksliau – prieš galinę ašį) sumontuotas trijų cilindrų variklis, sukantis galinius ratus! Motorų pasirinkimas – 1.0 l atmosferinis 70 AG/91 Nm arba 0,9 l 90 AG/135 Nm turbobenzininis trijų cilindrų motoras.