Skambinęs vairuotojas paaiškino, kad automobilis su Rusijos Federacijos valstybiniais numeriais pasivijo antrąja eismo juosta vairuojamą jo automobilį ,,Chrysler 300 C“, kai jis apvažinėjo vilkiką važiavusį pirmąja eismo juosta, ir jam baigus manevrą, t. y. persirikiavus į pirmąją eismo juostą, nerodydamas įspėjamųjų posūkio signalų automobilio su Rusijos Federacijos valstybiniais numeriais vairuotojas staigiai persirikiavo į pirmąją eismo juostą ir staigiai stabdė. Siekdamas išvengti eismo įvykio, automobilio ,,Chrysler 300 C“ vairuotojas buvo priverstas staigiai stabdyti, keisti važiavimo kryptį, t. y. staigiai sukti į dešinę ir trauktis į kelkraštį.

Netrukus buvo gautas dar vienas pranešimas, kad tame pačiame greitkelyje, ties Elektrėnais, susidūrė du automobiliai. Kadangi abu vairuotojai nesutarė, kuris kaltas dėl sukelto eismo įvykio, aplinkybėms išsiaiškinti buvo iškviesti patruliuojantys Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai.

Automobilio ,,Toyota Land Cruiser“ vairuotojas atvykusiems pareigūnams paaiškino, kad jam važiuojant antrąja eismo juosta, jį dideliu greičiu iš dešinės lenkė automobilis „MB E-200“, kuris staigiai rikiavosi į antrą eismo juostą, spausdamas jo vairuojamą automobilį prie skiriamosios juostos atitvarų, ir jį kliudė. Priešingai apie įvykį pasakojo Rusijos pilietis (gimęs 1986 m.), vairavęs automobilį ,,MB E-200“ su Rusijos Federacijos valstybiniais numeriais. Jis aiškino, kad, jam persirikiavus į antrąją eismo juostą, automobilis ,,Toyota Land Cruiser“ kliudė jo vairuojamą automobilį.

Pareigūnams peržiūrėjus automobilio ,,Toyota Land Cruiser“ vaizdo registratoriaus įrašą, paaiškėjo, kad visgi Rusijos piliečio vairuojamas automobilis, persirikiuodamas iš pirmos eismo juostos į antrąją, kliudė automobilį ,,Toyota Land Cruiser“. Pareigūnams taip pat pavyko išsiaiškinti, kad tai tas pats vairuotojas, kuris prieš keletą minučių automagistralėje sukėlė pavojingą situaciją, priversdamas automobilio ,,Chrysler 300 C“ vairuotoją išvažiuoti į kelkraštį.

Už pavojingą ir chuliganišką vairavimą, Kelių eismo taisyklių 4, 6, 9, 82.2, 135.4 punktų pažeidimus, taip pat 9, 101 ir 104 punktų pažeidimus automobilio ,,MB E-200“ vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1242 str., 127 str.).