Kol policijos pareigūnai dėkoja pareigingiems piliečiams, visuomenėje vis dar tvyrauja nuomonė apie skundikus. DELFI pasidomėjo, ar iš tiesų pamačius įtartinai kelyje besielgiantį vairuotoją derėtų iš karto rinkti bendrąjį pagalbos numerį.

Nors daugelis apklaustųjų abejojo girtumo nustatymu iš pažiūros, dažno taksi vairuotojo teigimu, keistas manevravimas beveik visada išduoda vairuotoją, išlenkusį taurelę. „Jeigu žmogus važiuoja prieš eismą, tai kaip jis gali būti blaivus?” – retoriškai klausė sostinės taksi vairuotojas Mantas.

Pašnekovas prisipažino pats ne kartą kvietęs policiją, kuomet pamatė keistai besielgiantį eismo dalyvį. Jo teigimu, geriau sustabdyti girtą tuomet, kai jis dar nepadarė kraupios avarijos. Dažniausiai neblaivius vairuotojus kelyje matantys vežėjai tvirtino, kad geriau nedelsiant kviesti policiją, o laukiant jos sekti galimai girtą pažeidėjai iš paskos.

Situacija sutiko pakomentuoti Vilniaus kelių patrulių rinktinės vadas Žydrūns Adomaitis. Pareigūnas pateikė keletą vertinų patarimų kiekvienam eismo dalyviui.