Taigi, koks gi tas naujasis „Ford Modeo“? Manau, nesuklysiu pasakęs, kad jis išties dailus, o labiausiai į akis krenta trapecijos formos priekinės radiatoriaus grotelės – jos automobiliui suteikia šiokių tokių aristokratiškų bruožų, lyg tai būtų tolimas „Aston Martin“ giminaitis. Efektą sustiprina ir variklio gaubtas su iškilimu per vidurį.

Smagu, kad prie elegantiškų priekinių grotelių dera ir likusi automobilio išvaizda – siauri priekiniai žibintai pabrėžia sportiškumą, o nuožulni universalo kėbulo bagažinės linija atvirai sako, kad šis efektingas modelis puikiai tiks ir daiktus pervežti, ir į teatrą nuvažiuoti. Be to, automobilis taip pat siūlomas ir sedano bei praktiško hečbeko kėbulu.

Naujasis „Ford Mondeo“ gali būti komplektuojamas su tokiomis naujomis saugumo sistemomis kaip pėsčiųjų stebėjimo sistema, kuri ne tik pastebės žmogų pakelėje, bet ir esant reikalui pati sustabdys automobilį priešais išsiblaškiusį pėsčiąjį. Žinoma, čia yra ir prisitaikantys LED žibintai, važiavimo savo eismo juosta, automatinio statymo sistemos. Tik, skirtingai nuo vokiškojo konkurento, „Mondeo“ nėra išmokytas pats pastatyti automobilį su priekabą.

Yra ir kai kas, ko konkurentai tikrai neturi– tai avarijos metu pripučiamų galinių keleivių saugos diržų. Kadangi automobiliuose gale sėdintiems nesiūlomos saugos pagalvės, avarijos atveju diržuose esantys pirotechniniai elementai vos per kelias sekundės dalis pripučia diržus, kurie gerokai sumažina keleivių patiriamas perkrovas.

Naujasis „Ford Mondeo“ yra tikrai vykęs modelis – išvaizdus, su šiuolaikiniais motorais ir komfortiška, bet sportiška važiuokle. Važiavimo savybės ne tokios azartiškos kaip „Passat“, jaučiama didesnė automobilio masė (vidutiniškai iki 100 kg) ir didesni gabaritai.

Jį veikiau galima palyginti su GT klasės modeliu, kuriuo galima leistis į tolimas keliones. O mažesnę universalo talpą, mažiau multimedijos sąsajos galimybių ir mažesnį komforto įrangos pasirinkimą, palyginti su „Passat“, nesunkiai kompensuos maždaug 10 – 15 tūkst. litų mažesnė (palyginant tos pačios galios ir įrangos modelius) „Mondeo“ kaina.