Tai tikrai išvaizdus ir džiuginantis akį itališkas automobilis. Jei sąžiningai – man tai pats dailiausias paskutiniųjų metų „Fiat“ modelis. Be to, jis turi ir kitų privalumų, kuriais negali pasigirti konkurentai. Bet apie viską paeiliui.

Nors pavadinime dominuoja 500-ojo mažylio vardas, būdamas 4,25 m ilgio, 1,8 pločio ir 1,6 aukščio jis yra didesnis už tokius savo klasės konkurentus kaip „Citroen Cactus“, „Nissan Juke“, „Renault Captur“ ar „premium“ segmento atstovą „Mini Countryman“. Be jokių abejonių, dizaineriai padirbėjo šauniai – italas neatrodo nenatūraliai išpūstas, o kėbulo linijos stilingos ir elegantiškos. Mano galva, tai išties stilingiausias klasėje automobilis.

Kaip šis stilingas SUV automobilis atrodo viduje ir kaip jis važiuoja? Šie klausimai tikrai aktualūs – pigios „Fiat“ automobilių salono apdailos medžiagos veikiau taisyklė, nei išimtis, o važiavimo savybės, kad ir to paties „500“ modelio (žinoma, jei tai ne karšta „Abarth“ versija), toli nuo etaloninių.

Pirmas įspūdis – puiku! Sėdėjimo padėtis yra netikėtai žemai (žinoma, sėdynę galima pakelti ir aukštyn), patogi sėdynė su stilingu apvaliu galvos atlošu yra geros formos, o visomis kryptimis reguliuojamas vairas nesunkiai leidžia rasti tinkamą sėdėjimo padėtį. Žinant, kad tai „Fiat“ – tai jau tikrai šaunus pasiekimas, kurį verta paminėti. Pagaliau itališkos mašinos salone nesijauti lyg italų dizainerių ir inžinierių, padauginusių šiame regione gaminamo putojančio „Asti Spumante“ vyno, žaismingo eksperimento „Bus gerai“ įkaitas.

Gamybos pradžioje naujasis „500X“ bus siūlomas su vienu iš dviejų skirtingų benzininių ir dviejų dyzelinių motorų. Bene didžiausias privalumas prieš kai kuriuos konkurentus – pasirinktinai užsakoma visų varančiųjų ratų sistema. Taip pat siūloma ir 9 laipsnių pavarų dėžė.

Pristatymo metu gamintojo atstovai tvirtino, kad šio segmento automobilių pirkėjai ieško charakteringos, stilingos ir gerai įrengtos mašinos. Galiu drąsiai patikinti, kad rinkdamiesi naująjį „500X“ modelį, visa tai jie gaus su kaupu.