Viršgarsinį automobilį „Bloodhound SSC“ vairuos pilotas Andy Greenas, kuriam priklauso 1997 metais pasiektas rekordas, kai jo valdomas automobilis „ThrustSSC“ išvystė 1128 kilometrų per valandą greitį.

Kovą kalbėdamas su „Reuters“ žurnalistais, kai „Bloodhound SSC“ dar nebuvo baigtas, A. Greenas sakė, kad „Bloodhound“ skries greičiau nei naikintuvas, skrendantis nedideliame aukštyje – tai reiškia, kad per 3,6 sekundes jis įveiks 1,6 kilometro.

Kaip teigia šio automobilio kūrėjai, jis net septynis kartus galingesnis nei visi „Formulės 1“ automobiliai kartu sudėjus. Tai reiškia, kad tai pati galingiausia ir greičiausia sausumos transporto priemonė.

„Bloodhound SSC“ dizaineriai sako, kad iki 1689 kilometrų per valandą greičio šis automobilis galės įsibėgėti per 40 sekundžių. Skelbiama, kad, pasiekus maksimalų greitį, iš anglies pluošto ir titano pagamintą automobilį viename kvadratiniame metre veikia daugiau nei 12 tonų slėgis.

Komanda planuoja kitais metais vykti prie Kulnų ežero Šiaurės Kyšulyje, Pietų Afrikoje, kur automobilis bandys pasiekti naują pasaulio rekordą ir išvystyti 1287 kilometrų per valandą greitį.