„Via Baltica“ kelio atkarpa, kurioje per avariją žuvo vyras, sužaloti moteris ir kūdikis - visiškai tiesi. Greitis ir prarastas atidumas. Tokios pirminės avarijos tyrimo versijos.

Automobilininkų sąjunga atkūrė tragedijos detales, kurios aiškiai parodo, kokia trapi akimirka skiria vairuotojus nuo tragedijos.

Avarija įvyko balandžio 12-ąją. Pranešimą apie eismo įvykį gavo policija, medikai ir ugniagesiai, mat po avarijos automobilio nuolaužos prispaudė žmones.

Į avarijos vietą kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai atvykę gelbėtojai rado sumaitotą „Volvo V40“ automobilį ir nuo kelio ant šono nuvirtusį vilkiką. Vilkiko vairuotojas rimtų pasekmių išvengė. Deja, lengvuoju automobiliu važiavusiai šeimai avarija virto skaudžia tragedija.

Automobilio vairuotojas žuvo, moteris ir kūdikis buvo išvaduoti iš automobilio nuolaužų ir perduoti medikams. Kas įvyko ir kodėl lygiame kelyje įvyko tragedija?

Eismo detales atkūrę Automobilininkų sąjungos atstovai su DELFI skaitytojais pasidalijo vaizdo įrašu ir eismo įvykio atkurta medžiaga.

Pagal eismo įvykio eigos rekonstrukciją, „Volvo“ automobilis išvažiavo iš savo eismo juostos ir kliudė priešinga eismo kryptimi važiavusio sunkiasvorio automobilio dalį. Po smūgio lengvasis automobilis tapo nevaldomu, smūgis jį nubloškė į priešingą eismo juostą ir automobilis trenkiasi kaktomuša į vilkiką.

Sunkiasvorio automobilio vairuotojas, panašu, kad bandydamas išvengti susidūrimo, automatiškai pasuko vairą į dešinę. Transporto priemonė nuvažiavo nuo kelio ir virto ant šono.

Skaudžios pasekmės lygiame kelyje, kurių galima išvengti ir išsaugoti gyvybes.