Spalio 13 d. apie 13 val. į Sostinės policiją pagalbos kreipėsi 79-erių metų Užusienio g. gyventoja ir jos 54-rių metų dukra, pareikšdamos, kad ką tik, vidurdieny, į jų namą įsibrovė nepažįstamas vyriškis, jas sumušė, grasino peiliu ir reikalavo atiduoti visus namuose laikomus pinigus. Vėliau suradęs ir pagrobęs nedidelę pinigų sumą, pasišalino. Moterims prireikė ir neatidėliotinos medikų pagalbos.

Dėl šio labai įžūlaus plėšimo Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir nedelsiant atlikti visi įmanomi paieškos ir įtariamojo nustatymo veiksmai. Pareigūnai nustatė, kad tas pats vyriškis prieš šį nusikaltimą Užusienio g. dar padarė ir vagystę iš namo, į kurį įsibrovė, išlauždamas durų užraktą. Iš namo buvo pavogti pinigai.

Pareigūnai po kruopštaus darbo šių nusikaltimų padarymo vietose ir jų apylinkėse nustatė automobilį, kuriuo galėjo naudotis įtariamasis. Ir jau tos pačios dienos pavakarę, orientuoti Patrulių rinktinės patruliai pagal nurodytus požymius miesto pakraštyje sulaikė minėtą automobilį. Jį vairavęs Aleksej Bružinskas, (gimęs 1971 m.), pareiškus įtarimus, buvo uždarytas į areštinę. Pas jį buvo rasti ir minėtų nusikaltimų metu pavogti pinigai, surinkti kiti įrodymai, pagrindžiantys šių nusikaltimų padarymą. Spalio 15 d. Vilniaus miesto apylinkės teisme jam buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo Vilniaus mieste padarė ir daugiau analogiškų nusikaltimų, kurių metu nukentėjo senyvo amžiaus žmonės, todėl prašo piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokių duomenų apie jo nusikalstamą veiklą, kreiptis į Vilniaus policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyrių telefonais (8 5) 271 6188 ar (8 5) 271 6207.

Už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d.).