Savivaldybėn užsukę vilniečiai nebematys griežtų ne: „Neliesti“, „Durys uždarytos“, „Negalima įsinešti maisto ir gėrimų“, „tik savivaldybei“ ir pan. Dalies nereikalingų ribojimų visai atsisakyta, o draudžiamuosius ženklus pakeitė: „Poilsio zona“, „Zona be dūmų“, „Savivaldybės svečiams“ ir pan.

Vilniuje taip pat atsirado naujas informacinis ženklas – „Augintinių paplūdimys“, kuris jau įrengtas specialiame šunų paplūdimyje. Iki tol šunys apskritai vandens telkiniuose maudytis negalėjo. Augintinių maudynėms buvo parinkta vieta Vingio parke Neryje. Netoli šio paplūdimio yra šunų vedžiojimo aikštelė.

Iki šiol didžiuosiuose Vilniaus parkuose ir skveruose būdavo galima aptikti ženklų, draudžiančių vedžioti šunis. Tokių nelogiškų ir nedraugiškų ženklų Vilniaus mieste netrukus nebeliks. Juos keičia nauji informaciniai ženklai – „Tvarkingų augintinių zona“, „Saugaus pasivaikščiojimo zona“ – skatinantys elgtis atsakingai, tvarkingai ir yra rekomendacinio pobūdžio.

„Šiuo metu Vilniuje daugiabučių namų rajonuose vyksta daugybė aplinkos gerinimo programos darbų – tvarkomi 443 įvažiavimai į kiemus, asfaltuojamos gatvės, tiesiami nauji šaligatviai, o Neries krantinėje 6 km ruože tvarkoma danga. Visa tai miestiečiams sukelia laikinų nepatogumų, tačiau juos išlaukti kur kas lengviau, kai tave pasitinka ne grubus „eiti draudžiama“, „praėjimo nėra“, o draugiškas informuojantis naujas ženklas –„Tvarkome aplinką. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, kuriame nurodoma ir data, kada baigsis darbai“, - sakė meras.